5 appar du inte visste du behövde

Vi har frågat tre ungdomar om vilka tre appar de använder mest.

Amanda Hugosson berättar att hon främst använder Twitter, Snapchat och Aftonbladet. Hon använder Snapchat och Twitter för underhållning och hålla kontakt med kompisar medan han använder Aftonbladet för att hålla sig uppdaterad om vad som händer. Hon tycker att hennes appar inte är särskilt användbara och är mest till för att fördriva tid, så som spel.

Jessica Lundmark anser de appar hon använder mest är Messenger, Youtube och Sveriges radio. Hon har sina appar främst i det syftet att kommunicera, ta del av information och nyheter samt lite i underhållningssyfte.

Agnes Carlsson berättar att Instagram, Snapchat och sudoku är hennes favoritappar. Hon menar att hon endast använder dem för att fördriva tid och att det är helt i underhållningssyfte.

De flesta ungdomar använder de vanligaste apparna som Instagram, Snapchat och Twitter. Dessa appar är bra tidsfördriv och underhåller bra. Men i viss mån används även mer appar som anses användbara och i utbildningssyfte t.ex. Aftonbladet och Sveriges radio. Vi har listat 5 appar som vi tycker är användbara för ungdomar eller studerande.

Dropbox – Den ultimata appen för dig som snabbt och smidigt vill spara bilder på olika enheter (dator, mobil etc.). Har du dessutom lite minne på mobilen är denna app väldigt bra då man kan spara ned bilder så de inte tar så mycket utrymme.


Swish
– För att inte dina kompisar ska bli arga på dig för att du inte betalar tillbaka det du är skyldig dem, och för att ingen har kontanter längre.


Körkortsappar
– Det finns flera olika appar till dig som ska ta körkort. De hjälper dig plugga till teoriprovet. Vissa är gratis medan andra kostar en slant, men det kan det vara värt!

 


Mecenat
– Bra app för studenter som behöver rabatter på t.ex. fika eller kläder.

 


JLT 
– Appen du endast behöver för att hålla koll på sena bussar.

 

Frida Lindmark och Isabelle Nero

 

Newbs

Newbs är en nyhetskanal av ungdomar, för ungdomar. Vi är ett antal ungdomar från Per Brahegymnasiet som går sista året på Samhällsprogrammet med inriktning media.