Årets nyhet: Prinsessemla

2015 års succé var Semmelwrapen som fick väldigt mycket uppmärksamhet i sociala medier och folk var desperata efter den nya sensationen. Semmelwrapen skapades på Tössebageriet i Stockholm av Mathias Ljungberg och sedan har flera andra caféer runt om i landet tagit efter idén och sålt egna semmelwraps.

Det har dessutom kommit ut massa olika varianter på den klassiska semlan. Wienersemla, semmelpizza och muffinssemla är några av dem.

Den semla som fått mest uppmärksamhet i år är prinsessemlan. Det var Thimons konditori i Nässjö som var först med semlan men precis som med semmelwrapen så var även många andra caféer snabba med att ta efter idén.

Prinsessemlan är en vanlig semla klädd i marsipan och med en liten tvist, nämligen hallonsylt. Annars är prinsesssemlan precis som en vanlig semla med både mandelmassa och grädde.

Vi har testat prinsessemlan och vår reaktion var att den var mycket god. Vi gillade blandningen av sylten och mandelmassa. Den var söt (men inte lika söt som en prinsesstårta) och man blir väldigt mätt efter att ha ätit en hel sådan semla. Det var dessutom väldigt mycket marsipan men om du gillar det så är denna semla som gjord för dig.

Betyg: 4/5

Fakta:
Fettisdagen infaller den 28:e februari i år
Man har firat fettisdagen sedan 1954

Frida Lindmark och Isabelle Nero

Newbs

Newbs är en nyhetskanal av ungdomar, för ungdomar. Vi är ett antal ungdomar från Per Brahegymnasiet som går sista året på Samhällsprogrammet med inriktning media.