Erik Strandberg

Snälla ta bort min svenskhet, jag står fan inte ut längre

Oklart hur det formuleras bäst, men!

Varje gång jag sålt en bil så har det varit någon med invandrar bakgrund som köpt. Idag samma sak, och varje gång svär jag mig för att jag inte har fler vänner med annan bakgrund. Jag är helt enkelt en hyfsad ensam svenne, med svennevänner. Tacksamt nog skämtade vi i affärssuppgörelsen bla om hur dumsnäll svenskheten är. Jag älskar dock dumsnällheten, det gör det lättare och vinna, aja vi enades i vår gemensam verklighet om att vi båda knappast kände oss svenska och det skrattade vi gemensamt högt åt.

Men men, hålet består, ringer mina svennevänner i helgen igen och pratar om hur det regnade på midsommar, igen.

Så snälla ta min svenskhet bort från mig, jag står fan inte ut alltså.

 

Frågor på det? haj

2,5 timmar av mitt liv jag aldrig får tillbaka

2,5 timmar av mitt liv jag aldrig får tillbaka. Årsmöte med föreningen är alltid intressant.

Jag kan konstatera att saker som berörde mest, inte flest var :

1. Folk som går på innergården som inte bor där.
2. Kylförråd i källaren, använder nån ens det? Fattar inget.
3. Blommor på gården.
4. Dålig städning av gästlägenheten, nu ska vi sälja skiten, skönt.
5. Diskussion om 26 mot 19 röster vinner eller inte, helt otroligt. Givetvis vinner majoriteten och dom som inte kom på stämman får givetvis skylla sig själva.

Nu en 12a whiskey, tack för mig.

Mansplaining Gymsplaining

Ah nu har jag sugit på denna länge. På riktigt förekommande anledning behöver vi reda ut några saker. Till att börja med så behöver vi alla enas mot det s.k mansplainande grabbar till och från får för sig. Jag blir vansinnigt provocerad av det. När jag spelar upp skämmiga scenarion i mitt huvud så slutar det ofta i att jag ska ställa mig och mansplaina saker.

Men, jag ska döpa detta inlägg till gymsplaining. Det ska ju vara lika för alla. Inspiration tagen från en nära tjejkompis som precis blivit mansplainad på gymmet. 10/10 känner säker igen sig, tjejer alltså, ah om du som kille känner igen sig så ska du nog sluta mansplaina helt enkelt.

Rätten att få gymsplaina för både herrar och damer.

Gör du minst en av dessa saker så kan du genast gå tillbaka till skolbänken:
1. Du lyfter röven från bänken vid ett bänkpress
2. Du tror att korrekta knäböj i själva verket egentligen är en nigningish.
3. Din rygg påminner om en banan i marklyft.

Här är generella nivåer för när man räknas som erfaren/avancerad i vikter. Gör du fina lyft med god teknik är det givetvis en fantastisk bra bit på vägen. Detta är inte mina egna siffror utan koncensus från tränastyrka om jag minns rätt. Alltså nivåer som anger att du antagligen har lite koll på läget och har tränat en stund. Däremot ursäktar inte vikten du lyfter att faila dom tre första reglerna.

Marklyft – 150% av din kroppsvikt = erfaren, 200% = avancerad.
Knäböj – 100% av din kroppsvikt = erfaren, 150% = avancerad.
Bänkpress – 100: av kroppsvikt = erfaren, 125% = avancerad.

Sen har vi mängder av saker som vi gymråttor hatar, typ du frustar som att du lyfter 200% av din kroppsvikt, men du lyfter 50% osv. Nån måtta får det väl vara.

Disclaimer : crossfit gör sig inte besväret, vi pratar klassisk styrkelyft på gym.

Tack för mig och sluta mansplaina på gymmet.

April månad sanningar och frågetecken

Månadens absoluta största frågetecken för mig, varför skriver folk ” finns på flera ställen ” i sina säljannonser?

Då kan ni ju fatta hur få saker jag till och från bryr mig om.

Däremot subtila korkade saker i överflöd gör mig fundersam på vart människor är på väg, eller hur vissa ens överlever vardagen.

Och som grädde på moset ska jag tillägga att 8/10 jag kollar legitimation på, verkar lagt på sig minst 10kg fett sedan fotot togs. Som disclaimer här är det viktigt att jämföra ansikte med bild mot verklighet, det ingår alltså i jobbet och då reflekterar jag samtidigt över andra saker. Jag dömer inte, bara observerar och vågar säga att det speglar en dålig trend i matväg och träningsväg. Märkligt nog är det fan mer folk på gymmet en någonsin, så då ska man rannsaka sig och fundera på vafan man ändå missar. Om trenden inte redan börjat så vet vi att fetma som sjukdom ökar varje år åtminstone. Ungdomens skönhet kommer överge er fort. Frälsningen är marklyft, sanna mina ord. Följ Stephanie Spethz på instagram för att få detta bekräftat, gäller även flera sötmurklor i min närhet jag inte vågar tagga.

Ah det kan räcka med att äta lite smart till och från också, där kan ni väl ta rygg på Mikael Hultkvist 😉

Kommentarer som att åldern gör mig bitter undanbedes, det är det mest förväntade att någon kommer kommentera, och det stämmer ändå inte. Så då slipper ni lägga energi på det.

haj!

Felet på människan

Jag kan knappt räkna alla positiva tankar en dag, här kommer alla negativa idag:

1. Varför i helvete ser alla på sociala media ut att ha det så jävla bra, när alla jag möter på stan, Ica, gatan ser ut att må så jävla dåligt?
2. Hur svårt ska det vara att lära sig filköra korrekt?
3. Släpp ut mig förfan, det är ju monster kö och du sparar ändå ingen tid på att komma före en biljävel.
4. Fattar folk ens hur mycket ultra puckon det kommer anlända till Jönköping i påsk?
5. Äckliga gröten till frukost igen, ja den är bra men vidrig…
6. Vaknade 10 minuter innan larmet, för helvete.
7. Inte en jävel ser egentligen ut som dom gör ute på krogen, wtf, gäller även profilbilder
8. Varför kör alla genom stan? Använd förbifarterna, jag bor ju iaf i stan, helvete.

Ah det var väl det 8/1000 var neggo.

Den blonda, vita mannens blåa ögon lurar alla

Fan jag borde ha tagit med en liten flykting bakom sätet ändå, jag visste det. Hur mycket cash får man i handen för ett barn? 100 000:- SEK kanske?

Vi passerar genom Tyskland, ingen verkar bry sig om en svenne-buss i full fart. Frankrike och Schweiz höjde inte på ögonbrynen. Jag vet ju att det blir passkontroll i Danmark, efter Tyskland då. Det har det varit länge nu, och well man får väl tycka vad man vill om det och jag behöver knappast oroa mig för något. Har du inget och dölja så är väl biffen lugn? Jag hade svinmycket att dölja när jag körde över gränsen med en pall öl och 40 liter sprit, men det var ingen som brydde sig om det.

Den vita mannen stoltserar med sitt arv utan att veta det

Bussen stannar till och in smyger en dansk militärpolis. Jag har inte fått upp mitt pass än och börjar sakta rota efter det. Polisen går sakta bakåt för att kolla oss sista passagerare. Väl framför mig och mina 2 vänner så har jag fortfarande inte tagit upp mitt pass, jag hittar det inte … ahaa däär är det, så hinner jag knappt dra upp det hur och väskan och då ser jag hur polisen nickar och går vidare.

Jag tackar mitt blonda arv med blåa ögon för att jag kan komma undan vad som helst.

Ska du dricka all öl och sprit själv?
-Jajemän *smajl*
– Okej, ha en trevlig resa hem

Ska flyktingen med dig hem?
– Nej nej konstapeln
– okej, ha en trevlig resa hem

 

ååhäj!

Feedback till Mat och Vänner

En kultur som är baserat på feedback, det är grejor det.

Jag är duktig på att ge feedback till min omgivning. Från små banala saker som att dom grillade revbenspjällen på Ica Klostergatan har blivit alldeles för salta, till att vara mer ärligt om hur jag upplever saker i samtal med kollegor, gäster på krogen, allt möjligt. Det brukar ta emot att ge feedback, få vågar sällan berätta hur dom upplevde en situation och hur det påverkade dom.

På Ica bad jag om att få prata med någon som brukar grilla revbenen. Jag har köpt revbenspjäll där varje vecka i snart ett år. Det gör att jag vet hur dom ska smaka, och jag märker när det ändras något. Jag berättade för grill-mästaren att jag var mycket ledsen över att marinaden blivit för salt. Hen slog ifrån sig direkt och sa att dom gör som dom alltid ha gjort. Då förklarade jag att det kan inte stämma, eftersom jag är här varje vecka. Kort och gott blev jag inte lovad någon förändring, så jag hoppas deras revbensförsäljning går åt helvete och att ni som läser det här slutar köpa skiten.

Med detta inlägg vill jag ge feedback till nya Mat och Vänner, s.k gamla kastrullhäxan. Märkligt att behålla ett gammalt namn ändå, det ställer ju förväntingarna höga. Nog för att jag alltid tyckt fanskapet som drivit häxan är förjävlig och otrevlig, så har maten varit väldigt väldigt bra.

Hur i h*vete tänkte ni här? Jag försöker i denna bild sträcka mig för att nå ketchupen och senapen. Ja det är väl vad jag brukar ta till stuvade makaroner och falukorv. Jag lovar, jag spillde senap i creme fraischen (som var slut) och jag tappade senap i sylten + jag dregglade säkert över dom andra saker bara för att jag tvingades hänga över.

Det är ju helt otroligt, hur fan kan ni planera så här? Jag blev fan helt tokig innan jag ens hade tagit mat. Dessutom, är ni sämst på stuvade makaroner i stan eller? Ska det smaka salt klister? Vet ni inte om att farmors recept innehåller både salt, peppar och SOCKER. Det var fan en av dom vidrigaste stuvade makaroner jag ätit, fick stuva om dom på min tallrik så att smaken förflyttade sig någorlunda i rätt riktning.’

Creme frääshen var slut, jag bad om påfyllning

Jag HATAR be om påfyllning, och om jag väl gör det, dåååå måste det fyllas på direkt. Efter 30 minuter var krämfräsh-tallriken borttagen, antar att man skippade skiten istället. Jag som ville dippa mina nachoschips.

Just ja, sluta skär så jävla stora klyftor av gurkan och tomaten.

Det är så innihelvete tråkigt med den förbannade tomaten och gurkan, skäms!

Så med det vill jag tyvärr avsluta med lifehacket om att aldrig någonsin gå dit och äta mat. Motbevisa mig med en vettig stuvad makaron och trevligt planerad placering av maten så ska jag fundera på det

Vi erbjuder vällagad mat i en fantastisk miljö mitt i stan, med god parkeringsmöjlighet.

Vi erbjuder taskigt lagad mat i en fantastiskt knasig planerad miljö.

Satan också, hade blivit ett helt eget avsnitt i podden bara detta.

Vargen kommer!!

Helvete jmini ni kan ju inte publicera sånt här när jag precis kollat på 4 avsnitt av Vikings. Dom har ju raidat och slagits för sina liv nu i 4 avsnitt, JAG ÄR SVIN-TAGGAD!! Jag och Ragnar, sjukt tighta hade vi varit.

http://www.jmini.se/nyheter/50687/nya-satsningen–civila-ska-gatupatrullera-at-polisen

Låt mig översätta

Tjeeeena, vi tänkte att du som uppfattar dig själv som vettig ska få bjussa på din fritid på nätterna för andras trygghet! Nej nej, vi mörkar det som volontär och säger inte att vi egentligen vill ha gratis muppar som kan ropa varg!

Det finns många trivsamma och vettiga vaktkollegor som mer än gärna skulle ta lite timmar hos polisen, kostar väl för mycket antar jag. Synd, jag hade gärna gjort det iaf.

Märkligt att en polismyndighet inte kan klämma fram något bättre förslag.

Missförstå mig inte, det finns mängder av tokigt bra människor där ute som skulle göra ett grymt bra jobb som nattvandrare. Dom nätter jag står på krogen och möter nattvandrare eller frivilliga från röda korset, då blir jag ju varm inombords. Här står jag och får betalt tänker jag ofta, fast sen slår det mig – jag är både utbildad och har utrustning för att hantera en situation – klart det kostar.

Nej ni bättre än så här få ni nog göra konstapeln!

Spännande och se sossarna gnälla!

Fan vad trevligt och hitta inspiration på hemmaplan så att säga. Jag är som är moderat in i blodet finner det trevligt eller högst otrevligt, kan inte bestämma mig – att vi har några skarpa representanter från Socialdemokraterna här på bloggen. Allas åsikter ska ju få finnas, så jag vänjer mig helt enkelt.

Det bästa med att bara vara snubbe är att det inte krävs så mycket PK i sitt sätt att uttrycka sig på. För mig spelar det helt enkelt ingen roll, jag korrar inte ens det jag skriver, hoppas det faller ut bra.

Det är lite synd att inte få ge ut denna s.k replik i ljudformat. Jag har mycket att säga om skyll-på-andra mentaliteten, eller ja skyll-på-kapitalet som det är i detta fallet.

Peter Persson: Skottpengar på spargrisen!

http://jkpgblogg.se/peter-persson-skottpengar-pa-spargrisen/

För er som inte orkar läsa något överhuvudtaget så säger han i princip : bankerna tar våra pengar och vi kan inte göra något åt det, det var bättre förr.

Om jag ens ska börja vad jag tycker om tyckande att saker var bättre förr så blir det en novell på 200 sidor.

När bankerna tar våra pengar och det kostar att spara slantar, vad har vi då att arbeta med? Räntan är lägre än någonsin, alla vettiga som inte belånat sig upp till öronen kan blåsa banken på billiga pengar. Den som på riktit tagit tag i sin sparande har full koll på att börsen dessutom har vänt och är i en BULL- trend. För den som inte vet vad det innebär så går det rätt bra för världens ekonomi just nu. Den som var smart och köpte bostad eller investerade i fastigheter för några år sedan kan idag långa ett par 100 lakan för några ynka hundralappars avgift i månaden. Den som ser framåt och faktiskt vill göra något vettigt med sin ekonomi har kanske redan förstått att dom pengarna mycket fort drar in mer än vad avgiften är att få låna dom.

Jag tycker det nästan är helsjukt att man ska få ränta på pengar som ligger i en hög. Det ni gör är ju att låta banken låna era pengar och själva leka med investeringar. Investera själv istället!

Kapitalet och den smarta sitter i samma båt, använd förutsättningarna som finns. Då slipper du skjuta din spargris som du säkert ändå aldrig brytt dig om. Skyll på bankerna, jag tackar bankerna för mitt lån på 200 000:- som kostar mig 700:- i månaden – dom pengarna göra jag med minimal insats till några tusen i månaden.

Tack för mig, köp inte HM förräns den har vänt och är över 270:- typ. Ingen aktie är billig när den är på väg utför. Det allvarligaste brottet är att vara okunnig och inte sätta sig in i saker som har stor impakt på sitt liv – dvs ekonomi.

Just ja, med sagt är det några få saker man alltid kan lita på när det gäller människor.

1. Alla är lata av naturen.

 

Officiella vänliga veckan

TV4 nyhetsmorgon rapporterar att det är årets offciella vänliga vecka

 

Nu ser ni till att vara trevliga era fanskap

 

En gäst i nyhetsmorgon berättar några trevliga saker. Vänlighet smittar tydligen lika fort som kräksjukan en kall vinterkväll på Ica Maxi. Det ligger något i det. Alla vet ju det, precis som en gäsp, den smittar också.

Jag har en vän som är ganska galen, han är högljudd och bryr sig egentligen aldrig om vad någon tycker om det han gör. Det har sina motgångar till och från, det kan jag erkänna. Men, han berättade om sin senaste bussfärd.

Min vän kollage på Impractial Jokers, fantastisk serie där några vänner tävlar om att förnedra varandra. Dom gör det på smarta sätt, inte äckliga som tex Jackass. Min vän sitter med hörlurar på, garvar högt under hela bussresan. Ni vet precis vilken typ jag menar, det där fanskapet som inte kan skratta tyst och stör alla.

Vid avstigning var det flera st som började prata med honom. Dom ville veta vad som hade varit så roligt och blivit inspirerade.

Fan vad det smittar bra!

Ett ruttet äpple i en korg gör att dom andra ruttnar fort som bara fan

Det visste ni säker också.

Det farligaste i sammanhanget är att alla väntar ofta på att en ska ta initiativ till att förändra stämningen. Det enda vi kan lita på när det gäller människor är våra svagheter, dvs vi är nervösa flockdjur som innerst inne bara vill må bra och bli om tyckta. Så, ta initativet mer än andra, alltid, gör det ofta, och du kommer vinna.

Vi hörs i podden!!

Lifecoachande tips till den som verkligen vill kickstarta 2017!

investera i en induktionsspis

Induktion är egentligen bara att stört mycket bättre sätt att börja snurra runt protonerna och elektroderna i atomerna, med hjälp av elektromagnetism! Alltså dom blir tokigt varma fooort, det är som att skicka en hungrig varg på en stackars kanin, nu jävlar ska du få!

Gamla spisar skickar bara värme rakt upp i en platta, som sedan hoppas överföra värme till din panna, och ja då börjar ju vargen springa, men kaninen är sjukt långsamt.

Elektromagnetism är dessutom en av dom fundamentala krafterna i universum. Tack vare den har vi både el, internet och instagram!

Så, varför induktion i ditt livspussel?

Jo, jag har precis räknat på det. Jag har haft vanlig keramisk spis så länge jag lagat mat i mitt vuxna liv. Och bara för att vara ytterst skitsnäll mot alla lata människor, och alla 90-talister så räknar jag bara på att man behöver laga mat från 30 års ålder och kanske upp till 80. Då har vi ca 50 år att räkna på.

Såå jag gjorde det enkelt, om man lägger knappa 30 minuter om dagen på att laga käk på en vanlig spisjävel, jämfört med en induktionsspis, alltså vi snackar om att väntetiden halveras på att vänta in värmen.

Så, köp en induktionsspis redan idag och ni kommer få tillbaka ungefär 6 månader av ert liv i bara väntan. Det måste vara dom mest välinvesterade tusenlapparna jag någonsin kan tänka mig. Okej okej, det tar inte 30 minuter att värma upp en panna, MEN det tar lååång tid på en gammal spis jämfört med induktion!

för 6 tusen lax får du ett halvår tillbaka! Om du ens lagar mat i mer än snitt 30 minuter per dag så är det ju ännu mer!

TIDSMASKIN?

Nr 2 på listan är att sluta ta selfies och lägga upp någon lam text om hur livet är full av möjligheter. Vi fattar, du mår dåligt och vill ha lite likes om hur bra du egentligen är. Problemet är bara att det är 10e gången i rad nu du gör samma sak och inget har fortfarande hänt, så well jag antar att mitt absolut mest handlingskraftigaste tips är

köp en induktionsspis och se en förändringar i ditt liv redan IKVÄLL

Gott nytt! Glöm inte fortsätta med träningen året ut, vill inte se några julgrisar.

Vi ses häj!

Kanon för nyårslöftet

 

Tyvärr är ert nyårslöfte bara bra om det började 23 December, eller om ert förändra-löfte började den dagen ni bestämde det, typ 23 Juni kanske? Släpp taget, nytt år är bara ett illusion av att något börjar om. Vill helst inte kasta den i ansiktet på folk men 9/10 kommer inte slutföra ett skit, ser fram emot det, mer plats på gymmet <3

Jag hatar det egentligen, men dom flesta går samma väg som alla andra, vi är trots allt enkla flockdjur. Jag kallar det den förutsägbara boxen. Gå ur den skiten istället, va lite glad, släpp in nån jävel framför dig i köerna på stan, det är ju ändå  så man ska göra trots allt. Tuta fan inte när jag försöker göra en vänstersväng ut i kön, släpp förbi istället. Ja jag pratar med just dig, ditt fanskap som tutade för att jag tog mig fram – hur fan hade du tänkt det annars skulle gå?

Så snälla, slutför din träning, kör fram till sommaren. Tränar du på Cardio Club kan du väl komma fram och skrika på mig så drar vi ett pass ihop – jag är helvetes bra på styrkelyft.

 

Hört i korridoren – tömning av hjärnan som kokar över

Usch, måste bränna av lite tankar, inget är i någon speciell ordning orkar bara inte ha det i huvudet

Hört i korridoren

  • det hände för några år sedan, på 90-talet

Det är mer än 20 år sedan, och du bör alltså kolla om du börjar få alzeimer eller sakta börjat bli senil. Alternativt har du ju rätt, något fanskap hände helt klart på 90-talet – att din hund dog eller att någon minsann också då smällde av lite fyrverkerier är ju brutalt ointressant. Jaha, du har en skotträdd hund?

i kina äter man ju hundar – perspektiv

Däremot är 90-talet ett av mina favorit årtioenden. Det kommer antagligen gå till historien som den absolut lataste generation människor detta land har skådat. Märligt nog får jag alltid rejäla mothugg när jag uttrycker detta. Men, mothugget är det enda som gör att solen kanske går upp imorgon igen.

som gladast blev jag av lill-kusinen på julafton

Hon är den senare födda 90:a, som tur? är … vet ej, men hon röt till på sin morsa. Hon kan minsann sin bil och hur mycket bensin den drar. Reserven räcker ju flera mil! MAN SKA KUNNA SIN BIL. Hon tar ägandeskap, käften morsan! Dessutom driver hon eget – ja ni läste rätt! En 90-talist som tröttnade på att inte få betalt för det hon älskar – rida häst. Vilken briljant idé! Hon älskar youtube också, men hon fattar att det inte är ett jobb – youtubekändis alltså, det är inte ett jobb.

absoluta mini-kusinen insåg också något

Hon tröttnade på att ev bli fast på ett ställe resten av sitt liv och ska nu plugga. Vilken gudinna. Jag diggar mina små-kusiner, kanske glömt säga det till dom – dumt. Men jag minns ju dom som små barn, fast nu är dom vuxna och sköna att hänga med.

Just fan, det är ju 90-talister som åker hiss också på Atollen. Ja ni vet, hissarna som går ner till markplan från parkeringshuset, vid systembolaget och det. Varje gång jag är där, så står det ett gäng ap-lata fanskap och väntar på hissen. Det är nästan som att gå på teater. Pensionärerna står där förundrat och väntar på samma hiss som 90-talisten. Det måste ju vara att skämt tänker dom, jag ser ju blicken, dom synar generationen och tänker precis som jag, vafan hände egentligen?


100% riktad till 90-talister. Jag ser att det är dom, varje dag.

Tack mina kollegiala 80-talister som nu tar över runt om i landet. 70-talister har missat chansen, dom få som hann in är dock fan guld värda. 90-talister är alldeles för unga och sena, vi andra är bara spot-on. Och tyvärr räknas inte platschef för cafét på tändsticksområdet som någon managementroll – det är mest lek och lär.

http://www.svd.se/90-talister–lyckojagare-som-bara-vill-ha-kul

Tackar, nu är hjärnan tom!

Juletider är rasismens starkaste tider

nu blir det säkert ett jävla liv

sorry om jag förstör bilden ni har av en perfekt jul, hälften av er ljuger säkert och har antagligen redan laddat upp en fin liten bild framför en gran på facebook, helt otroligt hur mycket mitt flöde svämmar över av skiten. God jul från bästa familjen svenne, nu tillbaka till eländet, heej

I sin helhet älskar jag julen, för det är så lugnt, skönt och mysigt med familjen, verkligen – det är alltså något jag tok-uppskattar varje år.

Jag kan bara anta att det finns flera tusentals, kanske 100tusen-tals riktiga svennefamiljer där ute i etern. Med Svenne-familj menar jag den stereotypiska släktsamlingen av någon mamma och pappa, lite barn, någon kusin, någon moster, lite mormor och morfar ja ni vet en 10-15st släktingar som är relativt nära blodsband. Lite sådär lagom hur vi har bestämt att en riktigt äkta kärnfamilj/släkt ska vara, vaaa det är väl fint! MVH SARKASM Det viktiga är att alla minsann är ur-svenskar, åtminstonde att samtliga tror det, eller ja tycker det om sig själva iaf.

Närmast utanför Sverige har jag på min pappas sida. Min farfars farfar var något adligt i Frankrike, mer vet ingen – släktforskning där nere tillåts bara för medborgare – KUL. Vem vet, han kanske var mörk, jude, ingen aning

Ständigt återkommande på julafton är den mörka dockan som blev borttagen i Kalle Anka. Och på köpet kommer direkt en diskussion om chokladbollar och varför en kille ska få vara lucia. Dessutom slänger någon in en kommentar om att finns väl vita dockor också, och jag menar ju inget illa med att säga N***********boll.

Jag kan inte rå för det längre, kan inte vara tyst liksom. Är det inte fler som känner så? Det måste vara otroligt många svenne-familjer som känner igen sig. Vi får helt enkelt kalla det omedveten-rasism. Det är väl ungefär där vi är idag.

Är det viktigt för dig att den svarta dockan i Kalle Anka är kvar?

Tycker du det är viktigt att få använda något annat ord än Chokladboll?

 

Kan vi inte bara komma överens om att dockan i Kalle Anka inte är bland det viktigaste vi diskuterar på julafton?

Och ja, det tro fan det finns vita söta dockor i butik, och boll-jäveln smakar ju chocklad med kaffe!

Glöm inte vem ni hörde det av först!!

Låt mig ta med er på en resa genom fablernas värld! Notera datumen!

Idag 23/12 publicerar Jnytt den förskräckliga nyheten som ingen kunde förvänta sig! Det är jävligt tråkigt, förjävligt helt enkelt, vem skulle få för sig att göra något sådant hemskt?

Själv är jag stum av förundran över om Glenn Öster är på riktigt, klart fan den brinner. Jag hoppas att in-case-of-fire skyddet var värt det och att någon annan kan betala det nästa är så slipper vi stackars invånare stå för notan.

Snälla spring över vägen!

Halå ska vi starta en podcast ihop?

Snälla, spring gärna över vägen, är trött på att sitta i min bil och bara vänta. Och just ja, du är säkert knapptryckare också? Har du ens körkort så du förstår vad det du egentligen gör? Det sjuka är att jag känner folk som kör bil OCH är knapptryckare. Det är helt omänskligt. Det måste ju finnas siffror på vad all tomgångskörning skitar ner, det är knappast bilens bränslesnålaste läge om du trodde det.

” joho ”
– Nej, det är när du rullar på växel med motorbroms och varvtalet är åtminstonde strax över 2000, först då är spridarna helt stängda och din bil drar typ 0l/mil. 

Rödljusen innan högskolerondellen, samt rödljusen efter rondellen mer mot munksjön måste vara några av dom två absolut mest bränsleslukande rödljusen i hela  Jönköpings län. Problemet är inte att det åker mycket bilar där, problemet är att enstaka ensamkommande knapptryckare ivrigt smeker knappen oavsett tid på dagen.

Bygg en bro på båda ställena tack, sätt upp el-chock i knappen så folk lär sig att sluta trycka. Och när vi ändå är på temat, sluta förfan att köra ut barnvagnen först vid ett övergångsställe, är du helt jävla galen?

När jag var liten lärde mig av mina föräldrar att aldrig springa över vägen – Hela mitt liv är ju en lögn, spring spring!

Nu kan ni fånga dagen, hej!

Släng ut den där carpediem


Mig till mig själv: Gröt och proteinpulver, stört äckligt – det är bra för mig.
Carpediem-jag-till-mig: Mums du förtjänar en sockrad yogurt med goda chockladpuffar!

Disclaimer : Jag kontrollerar aldrig min stavning btw.

Jag fick inspiration från Alex och Sigges podd. Själv är jag en podd-nerd, saknar dessutom att ha någon stackare att lufta mina tankar med – hör av dig om du är sugen. Det är trotsallt endel av syftet att vara här.

Tydligen finns det numera kurser i negativt tänkande. Alltså en anti-carpediem rörelse har äntligen uppstått hur det hemska positiva samhället vi så länge har varit i . Självhjälp och positivt tänkande har varit en trend i många år nu, fantastiskt såklart! Som allt, spårar skiten ur såklart. Tyvärr, youtube-kändis är alltså inget yrke, du kommer antagligen inte lyckas – men du som är lite halv ung idag skiter du väl i vilket ändå, mamma har rätt.

Som med alla trender och spår kommer alltid en mot-trend, lite som en aktie – det kan inte gå upp hela tiden, skiten ska ner tillslut.

Negativt tänkade går helt enkelt ut på att flippa på en situation och göra något åt det.

Jag parafraserar Sigge nu ytterst kort: Han hade spillt juice på sin vita t-shirt. Den positiva-carpediem människan i honom tänkte att ” äh det löser sig, ingen märker det, snart hemma ”. Han provade istället att applicera sin nya negativa tankebana, resultatet: sprang åt helvete fort till närmsta butik och köpte ny tisha – löste problemet.

Sagt och gjort sa jag upp min medlemskap på Nordic Wellness, vilket pissgym det blivit. Hemska är att det är medlemmar som skapar skiten, well i kombinaton med någon eventuell gym-ledning som inte bryr sig speciellt.  Det tog 6 månader för dom att köpa in nya vikter. Märkligt, nr 1 på ett gym är väl att ha vikter, vad vet jag. Jag har spamat negativt skit om Wellness länge nu, det ger mig noll energi, snarare till mitt minus-konto.

Så, jag applicerade det negativa trevliga nya sättet att göra saker på. Tröttnade på mig själv, tog tag i skiten, sa upp skiten, tog ett nytt gym.

Alla minns väl att -1 -1 blir hm 0? Alltså dubbla minus blir alltid plus? Äh jag kanske minns fel. Du som läser har säkert 2-3 saker du behöver hjälp att tröttna på att bara lösa. Gör det, lös skiten, carpediem kommer inte hjälpa dig.

Väl mött på Cardio Club – Här kan vi fånga dagen hur mycket vi vill.