Spring Inspiration

En kväll präglad av lycka och succé

Lite drygt en vecka har gått sedan vi spenderade hela vår fredag på Spira och hade en helt magisk kväll tillsammans med 800+ personer. Studenter, icke-studenter, våra konferencierer, modeller och så vi, teamet bakom denna Fashion Show. Alla var med och gjorde denna dag och kväll till något utöver det vanliga.

Förberedelserna på Spira började redan på torsdagen, med en heldag från 08.00 till 21.00 där vi alla jobbade på med olika stationer. Dagen D började sedan redan vid 07.00 och vi var inte sena med att sätta igång med alla resterande förberedelser. Frisörer och sminköser var på plats för att göra i ordning alla våra femtio modeller. Dagen präglades av lycka, lite nervositet men mest av allt så var alla otroligt exalterade och redo! Nästan nio månaders arbete och planering resulterade i denna fredag – och vilken succé det blev!

Vår after movie kommer inom snar framtid att läggas upp både här och på sociala medier för att alla som inte var där ska få en inblick i hur kvällen var, men också för alla som var där och vill få se det en gång till.

Bilder lånade från Jmini.se 

Zalandostipendiet

Zalando är en av våra nya sponsorer och samarbetspartner och de har just nu en fantastisk tävling där du kan vinna ett stipendium med ett värde av 20.000kr. Så om du är en person som tycker om att skriva,  tänker innovativt, framåt och drivs av nytänkande – ta chansen att vara med och tävla om 20.000 kr extra till studierna. Detta är en fantastisk chans för alla att utveckla sina tankar, komma med nya idéer och inte minst få chansen att påverka.  Området man ska skriva om är hur tech- och modebranschen kan kopplas samman och utvecklas till det bättre.

Hur kan tech och mode samverka för att skapa en bättre kundupplevelse och utveckla e-handelsmarknaden?

Detta är det specifika ämnet man ska skriva en analys om. Det ska vara individuellt skrivet och mellan 1500-2000 ord. Låt kreativiteten och tankarna att flöda, men var noga med era källhänvisningar! Ansökan öppnar 01/03 – 2017 och vinnaren tillkännages den 31/08 – 2017.

Bidraget ska skickas till scholarships@zalando.se senast den 31/07 – 2017.

För mer information angående regler, tillvägagångssätt och villkor kan du besöka deras hemsida: https://www.zalando.se/zalando-stipendiet/?wmc=CMA46_CR_SE_DS_2044001.&opc=2211/

En fantastisk tävling tycker vi i Spring Inspiration och vi älskar att studenter har chansen att påverka och bidra till utvecklingar och framgång! 

Kollektivet – gatsbyåket

Måndagkväll och ännu en helg inkluderat ett Spring Inspiration event har avslutats, allt för att få alla i rätt stämning inför fredag och den stora Dagen. I många månader har vi planerat, jobbat, planerat om och därefter jobbat ännu mer och snart är dagen vi strävat efter här och vi kunde inte vara mer taggade och exalterade!

I fredags hade vi, tillsammans med Kollektivet, det så kallade Gatsbyåket. En kväll fylld med såväl studenter som ickestudenter, en fullproppad lokal av glada människor men framför allt; vår alldeles egna pop-up lingerie fashion show – och om det blev lyckat!

Jag låter helt enkelt bilderna tala för sig själva  

Årets Spring Day blev en succé

Årets Spring Day har passerat och vi närmar oss med stormsteg dagen D, vår egna Fashion Show på SPIRA. På plats hade vi G-Star (som också stod för modellernas kläder), Another Kind of Denim (AKD), Hotel Savoy,  Jkpg Airport, Student Consulting, Science Park, Career center, El Duderino, Comviq och ArtClinic.

Det var en väldigt lyckad dag med mängder av trevligheter, som startades med en härlig frukost för våra sponsorer, mingel med företagen, mängder av våfflor & kaffe, tävlingar, en inspirerande föreläsning av Pingis Hedenius och sist men inte minst vår mini-fashion show med några av årets (otroligt duktiga) modeller. Dagen avrundades på Pitcher’s med middag, en öl och liveframträdande av inga mindre än trion i Australian Sunrise.  Tack alla som kom och förgyllde årets Spring Day och tack till våra partners och sponsorer som gör allting möjligt! Nu däremot blickar vi framåt mot den 7e april och dagen vi så länge väntat på; Spring Inspiration Fashion Show 2017. 

Årets after-movie återspeglar dagen desto bättre och ger en större inblick i vad vi gör, hur ett event kan gå till och så klart hur årets Spring Day såg ut från en kameras vinkel.

 

Ingen biljett- ingen Spring Inspiration

Äntligen är biljetterna för Spring Inspiration 2017 släppta!

Ett steg närmre den stora modeshowen är att få hålla biljetten till kvällen i sin hand. I Tisdags, i JIBS lobby, samlades människor från Jönköpings alla håll och kanter för att se till att få tag på biljetter till årets Spring Inspiration.

Det är lika roligt varje gång att se utomstående personers engagemang i Spring Inspirations event när det kommer till att mingla och delta i tävlingar, som denna dag innefattade ett pris med ett presentkort från Klockmaster med ett värde på 500 kronor.

Efter bara ett par få timmar hade de hundratal biljetter som såldes i JIBS lobby tagit slut. De återstående biljetterna började säljas nästkommande dag på via hemsidan, och precis som tidigare, så var det ett högt tryck även på dessa biljetter!

Nästa stopp i årets Spring Inspiration är Spring Day, som äger rum på tisdag 7/3 på JIBS. Med flera stora partners, nygräddade våfflor och Pingis Hadenius som föreläsare på plats kommer det som alltid att bli grymt!

Spring Day 2017

Att vi äntligen har äntrat mars betyder också att vi tar ett steg närmre vår, ett steg närmre Spring Inspiration Fashion Show och med det även Spring Day. Tisdag den 7e mars anordnar Spring Inspirations team en minimässa där alla är välkomma. På mässan, som kommer vara i lobbyn till JIBS (Jönköpings International Business School), kan ni träffa några av våra designers, partners, delta i tävlingar, äta våfflor och sist men inte minst ta del av vår pop-up fashion show. Allt detta för att få er i rätt stämning inför dagen D.

Eftersom Spring Inspiration firar 20-årsjubileum har vi även uppgraderat Spring Day med en föreläsning av ingen mindre än entreprenören och fashionistan Pingis Hadenius. I en timmes tid kommer blir vi bjudna på inspiration och ta del av hennes historien bakom hennes framgång. Allt detta under en och samma dag, Spring Day. Välkomna! 

Äntligen dags för biljettsläpp!

Vi alla längtar till Spring Inspiration!

Imorgon, den 28:e Februari, är det äntligen dags för biljettsläpp för årets modeshow. Spring Inspirations team bjuder in till biljettköp I JIBS lobby mellan 12:00-15:00. Det finns ingen gräns på hur många biljetter man får lov att köpa per person, vilket passer perfekt om någon vän till dig inte kan medverka imorgon.

Biljetterna innefattar inte bara förstklassig underhållning under kvällen den 7:e April, utan även en fin goodiebag om du är en av de första 400 som anländer till showen, samt biljett till efterfesten på Glädje.

I vanlig ordning vill Spring Inspirations team erbjuda det där “lilla extra”. Den här gången har du chansen att vinna ett presentkort från Klockmaster på 500 kronor, vilket du inte vill missa!

Nedan är bilder från förra årets biljettsläpp.

Vi ses imorgon!

Spring Inspiration sprider kärlek på Jönköping University

I tisdags, på alla hjärtans dag, anordnade Spring Inspiration ännu ett event i lobbyn på Jönköping International Business School. Dagen till ära, var eventets tema kärlek vilket genomsyrade aktiviteterna under dagen.

Som vid tidigare tillfällen, är det alltid populärt att delta i Spring Inspirations event för att mingla och träffa människor, och så även denna dag. Spring Inspiration bjöd på kaffe vilket alltid uppskattas av förbipasserande studenter. Förutom en kopp eller två av det svarta guldet, delade Spring Inspiration med lite hjälp från Razorsharp, Bakis och Kondomkungen, Ica Klostergatan och Regionens hus ut andra passande produkter som var relaterade till just alla hjärtans dag.

Under dagen anordnades en tävling som gick ut på att spela memory med moderelaterade saker som tex accessoarer, smink m.m. Hooks Herrgård som är en av flera partners för Spring Inspiration 2017, bidrog med ett fantastiskt pris som innehöll en spaweekend för två personer. Det fina priset lockade mycket folk, både förbipasserande som deltog spontant samt personer som hade blivit uppmärksammade på sociala medier om eventet. Memory-tävlingen visade sig vara en riktigt succé och engagerade många i skratt, underhållning och lite hjärngympa på köpet.

När kaffet var uppdrucket och ca 50 personer hade deltagit i memoryspelet var det dags att rulla ihop den lilafärgade mattan för denna gången och blicka fram emot nästa event; Ticket release, som äger rum i JIBS lobby den 28/2.

Spring Inspirations modellcasting 2017

Spring Inspiration 2017 närmar sig med stormsteg. Idag är det exakt 8 veckor, 56 dagar och 1344 timmar kvar till den stora dagen, och vi är alla förväntansfulla.

Men, för att arrangera en modeshow med 800 gäster, och en hel del kläder som ska visas upp, krävs det modeller som kan bära upp kläderna på bästa möjliga sätt. Spring Inspirations team för 2017 har valt att lägga fokus på mångfald bland modellerna och har därmed uppmuntrat alla att söka modelluppdraget, oavsett storlek och längd. Detta visade sig tydligt på Modellcastingen som ägde rum på Spira.

Castingen anordnades tisdagen 31/1 mellan 15:00-21:00 på Kulturhuset Spira. Modellerna blev välkomnade av sponsorteamet i entrén, följt av marketingteamet som hjälpte till vid informations- och storleksstationen.

Det tydligt under kvällens gång att de som sökte till modell uppskattade att måtten som togs på modellerna på plats endast var till för informativa ändamål, och det fanns inga krav på att vara en speciell klädstorlek. Det var anmärkningsvärt att det bidrog till en god stämning och atmosfär på Spira vilket med stor sannolikhet höjde modellernas självförtroende ett snäpp. Allt som krävdes från modellernas sida var att vara sig själva, och att ha riktigt roligt!

Innan det var dags för modellerna att inta caféscenen 9 stycken i taget, så fyllde nervositet och förväntansfullhet luften på Spira denna kväll. Snart var det äntligen var dags för modellerna att äntra dörren till caféscenen och visa upp den bästa versionen av sig själva. Juryn representerades av modellteamet i Spring Inspiration samt två agenter från modellagenturen MIKAs, som med sin kunskap och expertis gjorde en bedömning på modellernas karaktärer och gångstil. Det var tydligt att juryn uppmuntrade alla modeller under kvällens gång att ha kul under tiden, och det verkade som att majoriteten njöt av stunden på scen.

Ljudet av de sista klackarna mot trägolvet och ljudet av kameran som smattrade när de sista porträttbilderna av modellerna togs avslutade modellcastingen för år 2017. När klockan slog ungefär 21:15, hade 149 stycken personer som sökte modelluppdragen lämnat Spira för denna gången.

Årets modeller som kommer att inta catwalken på Kuturhuset Spira den 7:e April.

EN VECKA KVAR till modellcastingen

Nu är det bara en vecka kvar till modellcastingen på Kulturhuset Spira (mer information finns här)! Därför har vi passat på att fråga vårt Modell team om deras tips inför castingen. Följande text kommer att vara på engelska.

What’s the rule when walking at a model casting: do you look the judges in the eyes, or not?
There are no rules! But a rule of thumb is: do what you feel most comfortable doing, and it will turn out just fine. Confidence is key.

What should, and should you NOT think about when walking?
You should NOT think about falling, but instead keep your head up and smize to the audience.

What song is the best one when practicing your (soon-to-be) perfect runway walk?
Easy: ”212” by Azealia Banks!

What’s the secret for looking like a goddess when walking in high heels?
Imagine that you are being pulled by a string upwards, holding your shoulders and arms back, and then picture a straight line in front of you. Alternatively, picture bacon chips in front of you and the goddess will come from within.

What’s your best advice for the model casting on Tuesday?
It will sound cheesy but it is so true: be yourself! We are looking for the whole package, inside out! And we are looking for a variety of looks. We will value charisma, self-confidence and walks, rather than sizes and length.

MODELLCASTING på Kulturhuset Spira

Vill ni celebrate the Roaring Twenties med oss? Spring Inspiration bjuder härmed in till MODELLCASTING för vår tjugonde modevisning, som kommer att gå av stapeln den 7 april på Kulturhuset Spira.

I år kommer även två modellscouter från den ledande modellagenturen i Skandinavien, MIKAs, att sitta med i juryn. MIKAs representerar världsberömda modeller såsom Elsa Hosk och Emma Wiklund.

ALLA är varmt välkomna att komma till castingen! Vårt team kommer att titta på karisma, självförtroende och hur man går snarare än storlekar och längd. Vi har dock tre krav:

  • Du är över 16 (över 18 om du är intresserad av att gå för ett underklädesmärke)
  • Du är tillgänglig hela dagen 7 april
  • Du har möjlighet att delta i regelbundna träningar (cirka en kväll/veckan i Jönköping)

Modellcastingen kommer att gå av stapeln den 31 januari, på Kulturhuset Spira, drop in mellan 15:00-21:00. Var vänlig ta med ID, kom iklädd åtsittande, svarta kläder så vi får se era vackra former och ifall du bär smink: keep it natural. Tjejer: ta med er höga klackar och ha på dig BH ifall du är intresserad av att gå för ett underklädesmärke.

Ni kommer att få mer information på plats av Spring Inspiration-teamet och vi önskar er varmt välkomna!

Tema releasefest på VY Skybar

Måndagen den 22 november höll Spring Inspiration sin traditionsenliga tema releasefest! 150 gäster i svarta klänningar, fjädrar i håret, glittrande smycken runt halsen, stilrena kostymer, vattenkammade hår och polerade skor befann sig sexton våningar upp, på VY Skybar, för att få reda på årets tema först av alla.

Spring Inspiration firar sitt 20-årsjubileum i april 2017 och därför var det oerhört viktigt att temat gav förutsättningar för att kunna skapa den mest spektakulära modeshowen hittills. 1920-talet är en epok av glamoröst mode och känd som de ”de gyllene åren”, så ni kanske redan har listat ut att temat för Spring Inspiration 2017 är The Roaring TwentiesUnder kvällen bjöds gästerna på snittar och det fanns möjlighet att köpa Spring Inspirations officiella drink – gjord på bland annat gin, champagne och hallon av VY Skybars bartender Tommi. Förutom att mingla runt kunde man även ta bilder vid fotoväggen, beskåda utsikten över hela Jönköping och delta i en tävling där priset var inget mindre än en övernattning i en svit på VOX Hotel. Gästerna fick även med sig en goodie bag med produkter ifrån Nellies Dellies, Hurraw!, Leksands knäckebröd och Bloomy Drinks hem.

Teamet bakom Spring Inspiration 2017 är väldigt nöjda med kvällen, som är ett av de större event innan själva modeshowen den 7 april!

Spring Inspiration 2017: PROJECT MANAGERS

Project managers: Ellinor Lönnström, Cajsa Rimås
Ansvarsområde: Spindlarna i nätet som hjäper till där det behövs, ser till att projektet rör sig framåt och att kontrakt skrivs med partners – för att nämna några saker.

Ifall ni kunde ha en superkraft under året, vilken skulle det vara och varför?
SVAR: Att kunna klona oss! Vi älskar allt med Spring Inspiration och vill vara del av varje team och allt som händer samtidigt!

Spring Inspiration 2017: MARKETING TEAM

Marketing team: Karoline Røsand, Alice Moradian, Yohanna Gustafsson (manager), Sigrid Green Salmonson
Ansvarsområde: Se till så att Spring Inspiration syns, hörs och växer. Ett småplock: anordna tema releasefesten, marknadsföra kommande event, sociala medier, kontakt med media och sist men inte minst – sköta denna blogg!

Om ni kunde äta middag med en person, levande eller död, vem skulle det vara och varför?
SVAR: Fredrik Eklund – han är en stjärna när det kommer till försäljning, tankesätt och framgång. Vi är säkra på att han hade kunnat bidra med ytterligare några kreativa idéer. Dessutom, vem behöver inte hans berömda ”weee” i sitt liv?

Spring Inspiration 2017: MODEL TEAM

Model team: Emma Jonker (manager), Paula Holmberg
Ansvarsområde: Styra upp modellcastingen, välja ut alla modeller för modeshowen den 7 april samt hålla i modellträningarna.

Har ni några dolda talanger som kan vara användbara när ni castar och tränar modeller?
SVAR: Under vårt intensiva tittande av Top Model har vi utvecklat en ‘Smize*-detektor’, blivit experter på att analysera poseringar och utvecklat en förmåga att locka fram modellers inre Blue Steel*.*Le med ögonen
*En (ö)känd pose i filmen Zoolander

Spring Inspiration 2017: GRAPHIC DESIGN TEAM

Graphic design team: Karolin Lüneburg (manager), Rebecca Nygren, Elin Hermansson, Julia Ljung
Ansvarsområde: Listan kan göras lång, men framförallt ta kort och filma, samt redigera, alla bilder och filmer, designa affischer och sköta hemsidan.

Skulle ni hellre designa logotypen i programmet Paint eller endast fota med en gammal mobiltelefon?
SVAR: Det andra alternativet, av två anledningar. Proffs använder inte programmet Paint och ni kommer få se varför vi kallar oss proffs *blink blink*. Dessutom kan man fake it ‘til you make it med filter när man använder en gammal mobiltelefon.