Kategoriarkiv: Uncategorized

Prison Break, äntligen tillbaka!

T- bag är frigiven och har en ny cool robothand medan Michael sitter djupare i skiten än någonsin? Här är några av mina tankar och funderingar kring säsongspremiären av Prison Break säsong 5.

Första säsongen av Prison Break hade premiär 2005 och är enligt mig den absoluta bästa säsongen av någon serie någonsin. Spänning, kreativitet och perfekt tolkade roller gav oss tre säsonger av rent guld och en ”sista” fjärde säsong som tyvärr sköt sig själv i foten på många sätt.

Sucre, C-note, Lincoln och T-bag är tillbaka och det känns otroligt bra eftersom jag personligen älskar och hat-älskar dessa karaktärer. Men något som får det att klia i hjärnan är T-bags roll i Michaels situation, varför fick han första ledtråden i pusslet? Varför fick han en supercool robothand? Och sist men inte minst, hur kom han ur fängelset? Våldtäkt, mord och ett par flyktförsök borde väll resultera i mer än 7 extra år på Fox-river anstalten? Något här känns skumt…

Att Michael inte dog när han kortslöt fängelset och offrade sig för de han älskar var något som vi förstod direkt när vi fick reda på att en femte säsong var på gång, varför och hur är frågor som förhoppningsvis kommer besvaras så snart som möjligt. Även om Lincoln och C-notes reaktion på att se Michael i fängelset var något tafatt så fick jag en otroligt bra känsla i kroppen. Jag vet inte om det är för att jag ÄLSKAR en smart och mystisk huvudperson överlag i serier eller om det var en ren och skär saknad för Michael, men oj vad förhoppningsfull jag blev för denna femte säsong.

Att tatueringarna i Michaels handflator är nästa ledtråd var svårt att missa, men vad betyder dem och varför säger Michael att de inte alls är nya? Michael säger också att han inte heter Michael utan Kaniel Outis, men visade Michael att han ljög när han påväg tillbaka in i fängelset stängde ögonen och lutade huvudet något bakåt?

Mycket frågor och lite svar i denna säsongspremiär, men störst av alla frågor måste ju dock vara hur sjutton Lincoln fick plats i Michaels kostymjacka!?