De norska trollen!

I helgen hade vi träningsläger tillsammans med det norska laget Vålerenga Trolls. Att ha träningshelg tillsammans med ett annat lag är väldigt givande då man får möta på ett helt annat motstånd än de man är van vid. När vi tränar till vardags så tränar vi våra spel internt i laget och det är först när man kör spel mot ett annat lag som man märker vad som fungerar och vad som brister. Trolls gav oss precis de tuffa motstånd vi behövde för att förbereda oss för säsongen och det blev en riktigt intensiv och lärorik helg.

 

Vi avslutade lägret på söndagen med en scrimmage (träningsmatch). Upplägget under dagen var detsamma som vi alltid har under en matchdag. Vi startar dagen med gemensam hotellfrukost följt av lagmöte innan det är dags att bege sig till planen för att mentalt och fysiskt förbereda sig. Under offseason hade jag hunnit glömma hur fruktansvärt kul det är att spela match. Uppladdningen tillsammans, stämningen och spänningen i luften. När vi väl står där på sidlinjen i samma färg, inte som offense och defense utan som ETT lag redo att kämpa tillsammans och för varandra det är då man verkligen kommer på varför man älskar den här sporten så fantastiskt mycket. Det finns ingen position i laget som är viktigare än någon annan. Alla yards vi tar och alla poäng vi gör är resultatet av att alla spelare gör sin uppgift och kämpar tillsammans för sina kamrater ute på planen.

Under de kommande veckorna fram till matchstart kommer jag presentera varje positionsgrupp mer ingående. Då kommer olika spelare förklara vad hennes uppgift är på den specifika positionen och hur det är att spela där. Så håll utkik efter nya blogginlägg du som är nyfiken på en djupdykning i sporten.

Boka in 17 april och kom upp till Rosenlunds IP för att heja fram oss till seger i vårt första möte för säsongen mot Örebro Black Knights.

Vi önskar Trolls lycka till i kommande matcher och tackar för en riktigt rolig och tuff helg. Hoppas vi ses igen nästa år!