DIY Nattduksbord

Före
Efter

Något som jag älskar är DIY-projekt! Dvs ”do-it-yourself”. Tips på detta är om man har någon billig möbel från IKEA (eller annat ställe) som man tröttnat på och vill slänga ut så kan man piffa upp eller göra om helt och hållet. Mitt nattduksbord var bland det första jag köpte när jag flyttade hit för snart fem år sedan, och när jag och Austin flyttade ihop drygt ett och ett halvt år senare köpte han ett likadant för det var smidigt, vi la de större pengarna på de större möblerna helt enkelt.

Nu är jag så trött på de fula MALM nattduksbordet så jag berättade för Austin att jag vill göra om dom genom att slipa ner dom, färga dom vita med sprayfärg, lacka över och till sist sätta dit handtag. Samma dag stod vi på Home Depot och valde färg och handtag. Austin började sanda ner dom samma dag.

Processen tog två dagar. Vi valde att ha tre lager vit färg och jag tycker att det blev hur bra som helst. Jag hade tänkt att göra hela processen själv men eftersom Austin är man tog han tag i saken och det blev färdigt snabbt! Visst blev det bra? Jag har även gjort om en spegelram från IKEA tidigare, och Austin har byggt både soffa och soffbord till vår ena balkong, även soffbordet i vårt vardagsrum är det Austin som gjort. Jag älskar att blanda dyra möbler med billigare möbler från IKEA som man själv gjort om, samt möbler man gjort helt själv! Vårt hem är verkligen en perfekt blandning och jag älskar det.

Istället för att lägga flera tusenlappar på två nya nattduksbord gjorde vi alltså om de vi har själva för mindre än femhundra kronor. Dessutom är det ingen annan i hela världen som har exakt samma möbel som oss nu. Definitivt ett tips till er som är kreativa och händiga! Behövs självklart en öppen yta, antingen stor balkong, garage eller trädgård att göra detta på.