Elever visar hårt mot mjukt

 

Utställningslokalen på Tändsticksmuseet.

Eleverna som går estetik och media samt bild och formgivning på Per Brahegymnasiet har nu fått möjligheten att ställa sin egen utställning på Tändsticksmuseet vid Tändsticksområdet.

– Det är kul och annorlunda från det vi brukar få göra, säger Petronella, Wilma och Emilia som går estetik och media.

Innan utställningen på Tändsticksmuseet har de bara fått göra olika utställningar på skolan och nu har allmänheten också fått chansen att se vad eleverna gjort. Temat i årets utställning är Malumma och Takete (hårt möter mjukt).

Under en projektvecka fick eleverna möjligheten att jobba med sina alster. De fick reda på temat i början av veckan och skulle sedan tolka och börja arbeta på det som sedan skulle bli själva utställningen.  All annan undervisning ställdes därför in så eleverna kunde lägga all fokus på konstverken.

– Reaktionerna har varit positiva från familjen och allmänheten har tyckt att det var intressant, säger eleverna.

– Det har varit mycket positiva reaktioner både i hur eleverna tolkat temat och i deras sätt att hantera tekniken, säger Karin Nordell lärare på Per Brahegymnasiet.

Petronella Sanglert, Wilma Friberg, Emilia Henriksson är tre elever som ställer ut.

Per Brahegymnasiet har ett samarbete med Tändsticksmuseet. Detta året är det fjärde gången som eleverna ställer ut där genom kursen Estetisk kommunikation. De är väldigt glada över att ha denna möjlighet. Vernissagen var väldigt välbesökt för Malumma och Takete.

Utställningen pågår fram till den 29 januari på Tändsticksmuseet och man kan gå och kolla på den tisdag till söndag klockan 11.00 till 15.00.

 

Fanny Hinas

Newbs

Newbs är en nyhetskanal av ungdomar, för ungdomar. Vi är ett antal ungdomar från Per Brahegymnasiet som går sista året på Samhällsprogrammet med inriktning media.