Ex-torpeden är tillbaka i John Wick: Chapter 2

Ni som lyssnat på podden under våren vet att jag sett fram jättemycket emot John Wick: Chapter 2 som gick på bio tidigt i våras. Men sen så gick den knappt en vecka här så jag hann aldrig se den. Men nu har jag äntligen sett den och den var precis så bra som jag förväntat mig.

Keanu Reeves är tillbaka som den badass ex-torpeden John Wick som aldrig verkar få dra sig tillbaka. I denna film blir han indragen igen för att återbetala en skuld vilket slutar med att han själv får en prissumma på sig som får hela New Yorks prisjägare att jaga honom. Som tur är hålls hans nya hund utanför alla skottlossningar (seriöst, den där stackars hunden från första filmen has scared my heart for life).

Det är en blodig och actionspäckad film där vi än en gång får se varför John Wick är den tuffaste torpeden i denna underjordiska värld. Trots att jag tyckte att den här filmen kändes ännu mer overklig än den första så tyckte jag om den. Det märks att Keanu Reeves faktiskt vet hur man spelar den här typen av karaktärer vilket gör att de får till väldigt snygga actionscener utan en massa olika vinklar för att få det att se ut som att han vet vad han gör fastän han inte gör det.

Redan nu är den tredje filmen på gång och vad det verkar kommer det att bli den sista. Jag hoppas verkligen att även den blir en värdig uppföljare så att de inte faller på den sista, det vore så tråkigt. Men samtidigt tror jag att den här typen av filmer är lite svåra att misslyckas med.

Så vill ni ha en riktig actionrulle en regnig sommarkväll, titta på John Wick: Chapter 2! Och har ni inte sett ettan, se den först för den är grymt bra!

//Gabriella