Första uteträningen för säsongen!

Nu kommer du äntligen kunna följa oss i Jönköping Spartans damlag här på bloggen. Jag som kommer att skriva här heter Hilda är 30 år gammal och spelar min andra säsong som O-line (center) i Jönköping Spartans. I den här bloggen kommer jag skriva om mig själv och min vardag som Amerikans fotbollsspelare med allt ifrån gym, fotbollsträningar, landslag, coachande av ungdomslag och allt vad det innebär att vara med och driva en förening.

För 2 år sedan så bestämde jag mig för att jag vill börja spela Amerikansk fotboll men då det inte fanns något lag för tjejer här i Jönköping så var det inte annat att göra än att starta upp ett. Det började med att jag övertalade min sambo Fredrik att bli coach för laget och sedan började en intensiv och envis rekrytering av spelare. Med hjälp av tidningar, radio och sociala medier så började allt fler tjejer få upp ögonen för sporten. Vi var ganska snabbt uppe i 20 tjejer och på hösten samma år så beslutade vi att vi skulle anmäla oss till seriespel. Vi la i en högre växel och vår då enda coach Fredrik hade fullt sjå med att lära alla oss tjejer, en för oss helt ny sport, från grunden. Som tur var fick han in en till coach under våren som kunde avlasta och hjälpa laget att utvecklas. Vår första säsong spelades maj-juli 2016 och av 6 spelade matcher vann vi 2 och var med och slogs om en plats i slutspel vilket var lång över våra förväntningar.

I år är vi ca 40 tjejer i laget och har hela 10 coacher inkl en dedikerad fyscoach som kört stenhårt med tjejerna på gymmet 2 dagar i veckan under offseason från september till idag. Jag ska inte tjata hål i huvudet på er och berätta allt om oss idag utan jag kommer presentera mer om sporten och laget i varje inlägg här.

Ikväll hade vi vår första utomhusträning för säsongen och som vi har längtat efter att få gå ut på gräset igen! Under hösten och vinter tränar vi inomhus och jobbar på grunder och teknik. Nu när vi kommit ut får vi äntligen börja spela och smälla på varandra igen och det gör det värt allt slit på gymmet och i inomhushallen under offseason.

Häng kvar och följ oss på vår väg mot seriespel 2017!

GO SPARTANS!!!