Hört i korridoren – tömning av hjärnan som kokar över

Usch, måste bränna av lite tankar, inget är i någon speciell ordning orkar bara inte ha det i huvudet

Hört i korridoren

  • det hände för några år sedan, på 90-talet

Det är mer än 20 år sedan, och du bör alltså kolla om du börjar få alzeimer eller sakta börjat bli senil. Alternativt har du ju rätt, något fanskap hände helt klart på 90-talet – att din hund dog eller att någon minsann också då smällde av lite fyrverkerier är ju brutalt ointressant. Jaha, du har en skotträdd hund?

i kina äter man ju hundar – perspektiv

Däremot är 90-talet ett av mina favorit årtioenden. Det kommer antagligen gå till historien som den absolut lataste generation människor detta land har skådat. Märligt nog får jag alltid rejäla mothugg när jag uttrycker detta. Men, mothugget är det enda som gör att solen kanske går upp imorgon igen.

som gladast blev jag av lill-kusinen på julafton

Hon är den senare födda 90:a, som tur? är … vet ej, men hon röt till på sin morsa. Hon kan minsann sin bil och hur mycket bensin den drar. Reserven räcker ju flera mil! MAN SKA KUNNA SIN BIL. Hon tar ägandeskap, käften morsan! Dessutom driver hon eget – ja ni läste rätt! En 90-talist som tröttnade på att inte få betalt för det hon älskar – rida häst. Vilken briljant idé! Hon älskar youtube också, men hon fattar att det inte är ett jobb – youtubekändis alltså, det är inte ett jobb.

absoluta mini-kusinen insåg också något

Hon tröttnade på att ev bli fast på ett ställe resten av sitt liv och ska nu plugga. Vilken gudinna. Jag diggar mina små-kusiner, kanske glömt säga det till dom – dumt. Men jag minns ju dom som små barn, fast nu är dom vuxna och sköna att hänga med.

Just fan, det är ju 90-talister som åker hiss också på Atollen. Ja ni vet, hissarna som går ner till markplan från parkeringshuset, vid systembolaget och det. Varje gång jag är där, så står det ett gäng ap-lata fanskap och väntar på hissen. Det är nästan som att gå på teater. Pensionärerna står där förundrat och väntar på samma hiss som 90-talisten. Det måste ju vara att skämt tänker dom, jag ser ju blicken, dom synar generationen och tänker precis som jag, vafan hände egentligen?


100% riktad till 90-talister. Jag ser att det är dom, varje dag.

Tack mina kollegiala 80-talister som nu tar över runt om i landet. 70-talister har missat chansen, dom få som hann in är dock fan guld värda. 90-talister är alldeles för unga och sena, vi andra är bara spot-on. Och tyvärr räknas inte platschef för cafét på tändsticksområdet som någon managementroll – det är mest lek och lär.

http://www.svd.se/90-talister–lyckojagare-som-bara-vill-ha-kul

Tackar, nu är hjärnan tom!