Julafton två dagar i rad.

Julafton i Kalifornien. Ingen snö så vill man göra ”snö”änglar får man ta sig till stranden och göra sandänglar istället. Eller som min kollega gjorde efter Master Chef finalen – änglar i all konfetti som låg på golvet. Haha.

Här i USA firar man jul den 25:e så alltså firar jag och Austin två dagar i rad, för jag vägrar att ge upp svenska julen. Jag brukar alltid säga att jag är mer svensk här i USA än vad jag är i Sverige. För när jag är hemma längtar jag bara hit och när jag är här så pratar jag mest om Sverige hela tiden. Är trots allt stolt över mitt ursprung och bevarar alla våra traditioner väl. I år är första året jag inte gått på årliga svenska julmarknaden här i LA, för min svenska chef hade svensk julfest samma dag. Kändes som jag var i Sverige när jag var hos henne. Det serverades all svensk julmat man kan tänka sig, och säkert 25 flaskor med glögg och såklart lussebullar.

Hur som helst! Svensk jul! Ibland firar vi med svenska vänner (och min pappa brukar alltid vara här under julen också, men i år var han här tidigare i December), men bestämde oss i år för att fira själva bara jag och Austin. Medans han har slagit in julklappar har jag lagat Janssons, köttbullar, prinskorv, skagenröra, kokt ägghalvor och fixar iordning ostpajar. Räcker gott och väl för oss två. Letat överallt efter en julskinka men de säljer bara skinkor för minst 10 pers så det kändes lite onödigt tyvärr. Men det blir bra ändå!

Imorgon är som sagt amerikanska julen och även Austins födelsedag, så jag har utöver maten även bakat en jordgubbstårta. Allt från ”scratch”. Kokade till och med egen vaniljsås till ena lagret med fyllning. Smakade väldigt bra. Dekorerar tårtan imorgon, längtar efter att Austin och hans familj ska få smaka på en äkta svensk hemmagjord jordgubbstårta! Känns lite konstigt att baka den på julafton dock men det är ju i princip sommar här året om så vad gör det.

Ville bara titta in och önska er alla en riktigt God Jul! Det är såklart trist att inte fira med min familj men vi ringde varandra på FaceTime när vi öppnade varandras julklappar så på ett sätt fick vi ju göra det tillsammans ändå. Det bästa i livet är familjen, så jag är glad att jag har Austin för han är ju en del av min familj han med!

En sista sak, hur två personer lyckats köpa så mycket julklappar (bild nedan) vet jag inte. Och då är detta ändå minus det vi köpt till min familj hemma i Sverige. Austin blir såklart extra bortskämd då det är julafton och födelsedag på samma gång. Och i år är första året vi inte köpt julgran (köper alltid riktig) för vi har jobbat så mycket. När det väl kom till kritan bestämde vi att det inte var värt att slänga ut en tusenlapp på en gran som bara står en vecka eftersom vi snart ska till Mexico. Monstera-Växten får agera julgran i år. Anyways! God Jul!