Juletider är rasismens starkaste tider

nu blir det säkert ett jävla liv

sorry om jag förstör bilden ni har av en perfekt jul, hälften av er ljuger säkert och har antagligen redan laddat upp en fin liten bild framför en gran på facebook, helt otroligt hur mycket mitt flöde svämmar över av skiten. God jul från bästa familjen svenne, nu tillbaka till eländet, heej

I sin helhet älskar jag julen, för det är så lugnt, skönt och mysigt med familjen, verkligen – det är alltså något jag tok-uppskattar varje år.

Jag kan bara anta att det finns flera tusentals, kanske 100tusen-tals riktiga svennefamiljer där ute i etern. Med Svenne-familj menar jag den stereotypiska släktsamlingen av någon mamma och pappa, lite barn, någon kusin, någon moster, lite mormor och morfar ja ni vet en 10-15st släktingar som är relativt nära blodsband. Lite sådär lagom hur vi har bestämt att en riktigt äkta kärnfamilj/släkt ska vara, vaaa det är väl fint! MVH SARKASM Det viktiga är att alla minsann är ur-svenskar, åtminstonde att samtliga tror det, eller ja tycker det om sig själva iaf.

Närmast utanför Sverige har jag på min pappas sida. Min farfars farfar var något adligt i Frankrike, mer vet ingen – släktforskning där nere tillåts bara för medborgare – KUL. Vem vet, han kanske var mörk, jude, ingen aning

Ständigt återkommande på julafton är den mörka dockan som blev borttagen i Kalle Anka. Och på köpet kommer direkt en diskussion om chokladbollar och varför en kille ska få vara lucia. Dessutom slänger någon in en kommentar om att finns väl vita dockor också, och jag menar ju inget illa med att säga N***********boll.

Jag kan inte rå för det längre, kan inte vara tyst liksom. Är det inte fler som känner så? Det måste vara otroligt många svenne-familjer som känner igen sig. Vi får helt enkelt kalla det omedveten-rasism. Det är väl ungefär där vi är idag.

Är det viktigt för dig att den svarta dockan i Kalle Anka är kvar?

Tycker du det är viktigt att få använda något annat ord än Chokladboll?

 

Kan vi inte bara komma överens om att dockan i Kalle Anka inte är bland det viktigaste vi diskuterar på julafton?

Och ja, det tro fan det finns vita söta dockor i butik, och boll-jäveln smakar ju chocklad med kaffe!