Kaffepaus JKPG – Nördigast v.12

Hej kära lyssnare (och nu även läsare)!

Eftersom Jesper har åkt på en rejäl förkylning och just nu saknar röst så kommer vi tyvärr inte att släppa något avsnitt den här veckan heller. Riktigt tråkigt tycker vi, men samtidigt går det ju inte att kontrollera saker som sjukdom.

Men eftersom vi inte vill att ni ska missa någon av de nyheter som vi hade tänkt nämna i programmet tänkte vi sammanställa dem i det här inlägget!

  • Game of thrones säsong 7 har fått ett releasedatum.

Åh, som vi längtar efter nästa säsong av GoT. Sommaren får gärna komma lite snabbare för den 16 juli är det äntligen dags. Det som gjorde den här releasen lite extra spännande var att det avslöjades via en livevideo. I videon så såg man ett isblock och för att få isblocket att smälta fick fansen skriva ”fire” i kommentarsfältet om och om igen, vilket resulterade i att eld sprutade mot isblocket tills det smälte och avslöjade när första avsnittet skulle släppas. Vi tyckte att detta var en kul idé och funderade lite på hur andra serier skulle kunna göra samma sak.

Gabriellas första tanke var att man inför Originals seriestart i förra veckan skulle kunnat ha en video där blod droppar ner på ett papper och sedan flyter ut för att bilda siffrorna, både för att symbolisera vampyrerna och all blodsmagi som häxorna använder hela tiden.

Jespers idé var en trailer för Breaking Bad där man ser hur kemikalierna i Jessies nya labb bildar en blå vätska som sakta droppar ner på ett papper där siffror urskiljs. Detta skulle ge både spänning inför releasedatumet och skapa den där Breaking Bad känslan vi alla älskar.

Har ni några andra lysande idéer på hur serier hade kunnat få till roliga videor för sina releaser? Hör gärna av er och berätta, vore roligt att höra era idéer!

  • Kingsman 2 kommer släppas lite tidigare

Ett glädjebesked för oss som älskade den första! Kingsman: the golden circle skulle egentligen inte kommit förrän i oktober men verkar nu dyka upp lite tidigare. Vi har inte hittat något exakt datum för den svenska releasen men i England kommer den att släppas i september istället, så vi hoppas att den kommer lite tidigare hit till oss också.

  • The hunter: call of the wild

Stort grattis till alla Deer Hunter fans som saknat att smyga omkring i skogarna och leta vilt. Även fast spelet varit ute i snart en månad så var det först i veckan som vi uppmärksammade detta otroligt fina spel. Jaktspel är det brist på men nu finns alltså The Hunter: call of the wild, ett open-world jaktspel med modern grafik, spännande!

  • Spider-mans spinoff “Venom” kommer nästa år

Det känns som om det blir mer och mer poppis att ha skurkar och antihjältar i huvudrollen och nu ska även en Spider-Man-skurk få en egen film, nämligen Venom. Än så länge vet vi inte mycket om den, men den verkar vara planerad till hösten 2018. En rolig nyhet för alla Spindelmannen-fans!

  • Bioprämiärer i veckan: Life och Power rangers

Två tips för den som är sugen på antingen skräck eller lite superhjälteaction i helgen. Båda filmerna har fått lite blandade recensioner, men vi tänker ändå att de kan vara värda att se. En annan film som fortfarande går på bio är John Wick: Chapter 2 som har fått högre betyg på IMDB än den första John Wick-filmen (som enligt Gabriella var riktigt bra!), så där är ett tips för er som vill se ren action.

  • Batman-manuset skrivs om från grunden

De som har varit sugna på en ny Batman-film med Ben Affleck i huvudrollen får nog ställa in sig på att den kommer dröja lite grann. I veckan skrev nämligen feber.se att manuset som Ben Affleck jobbat på verkar ha skrotats helt och den nya regissören Matt Reeves kommer skriva om allt från grunden. Det ryktas om att den ska ha premiär i början av mars nästa år, men det finns egentligen inget datum, och eftersom Reeves har annat på agendan inom den närmsta framtiden dröjer det nog ett tag innan han sätter sig med det. Men men, vi har i alla fall Justice League att se fram emot!

  • Iron fist är här!

Hela första säsongen av Iron fist finns nu ute på Netflix. Som vi pratade om i ”Nördigast v.5” så är Iron fist en av superhjältarna som senare kommer att bilda The Defenders och han är sist ut med att få sin egen serie. Eftersom vi inte vill spoila något för er som inte sett den kan vi väl nöja oss med att säga såhär: den har potential och även om de första avsnitten är lite sega så blir den bättre. Ingen av oss har hunnit titta på hela säsongen ännu, men gillar man kampsport, magi och superhjältar så känns det här som den ultimata serien. Vi kommer nog prata vidare om den i något avsnitt, om inget annat inför Defenders som kommer i höst.

  • Det blir en tredje Guardians of the galaxy-film!

Det finns väl inte så mycket mer att säga om det här än att vi är taggade. Vi ser gärna mer av detta härliga gäng!

  • Originals är igång igen

Äntligen är The Originals tillbaka i rutan, lagom till att The Vampire Diaries har slutat. Gabriella har förstås sett första avsnittet av fjärde säsongen och kan avslöja att det ser lovande ut och att det känns skönt att serieskaparna inte glömt hur man gör en bra serie (vilket man ju annars kunde tro efter de sista säsongerna av TVD…). Det ska bli kul att följa orignal-vampyrerna i ännu en säsong!

Det var veckans nyheter. Nu taggar vi inför nästa vecka och hoppas att Jespers röst har kommit tillbaka tills dess!