Krönika

Arma samtid och min huvudvärk…

Till slut blir man inte längre förvånad. Det är som att luften går ur en och man tänker att Nej det bli nog inte bättre. Som en maskin med grus i som är för ointelligent för att sluta köra och till sist kör sönder sig själv.

Jag utger mig verkligen inte för att vara någon examinerad samhällsexpert, jag är inte expert inom något för den delen, utan blott en lite ångestfylld men rätt glad kille som tycker om att ha åsikter. Trots detta vill jag ändå påstå att det inte ska till en fil.kand i filosofi eller statsvetenskap för att inse det absurda i blockeringarna som Svenska Institutets twitterkonto @sweden utfärdade i dagarna.

En statlig myndighet som vilar på den demokratiska ledningen som vi röstat fram, har alltså på eget bevåg bestämt vilka som har rätt eller fel åsikter, för att stämma överens med den bilden som de vill skall marknadsföra Sverige. Kortfattat: vissa av oss har fel åsikter för att få föregå med gott exempel i den bild som en statlig myndighet vill sätta av oss.

När rubriken först träffade mina ögon tänkte jag att det rörde sig om en någon massblockering av diverse botar som enbart belastar flödet av interaktioner med vanliga användare. Så var ej fallet. Människor som enligt SI har bedrivit elak internetaktivitet hade under myndighetens långa arm fått se sig nedtystade. Inte enbart de som förespråkar de allra mest extrema av åsikter, utan även Israels ambassadör, riksdagsledamoten Jan Ericson (M) och en för er okänd men för mig rimlig och moderat vän. Sammanfattningsvis rör sig inte blockeringarna enbart om botar och rena hatstationer, utan även den som vågar ifrågasätta det som för Svenska Institutets skall vara bilden av Sverige utåt.

Jag tar en treo och går till sängs en stund. Denna samtiden där censuren tycks användas som ett vapen av Goda Krafter™ för att motarbeta Onda Krafter™, vet nog knappt själv vilka regler de sätter på en redan skruvad spelplan.

 

Edit: Samtliga konton har nu blivit avblockerade. Ibland hjälper tydligen lite fiktiv treo och sömn mot dumheter.