Los Leones Trails

Jag har bestämt mig för att prova på så många olika hikes som möjligt. Här i LA kryllar det ju av dom och trots att den mest välkända är Runyon Canyon så finns det betydligt många fler som är både längre och ger bättre träning. Om det är träning man är ute efter och inte bara en typisk LA-bild att posta på Instagram.

När turister kommer till Los Angeles så är det några punkter de vill bocka av på ”att-göra-listan” när de är här. Listorna brukar vanligtvis innehålla Hollywood Walk of Fame, Santa Monica, Universal Studios, Disneyland, Venice Beach, Beverly Hills/Rodeo Drive och så Runyon Canyon. Hiken för den perfekta bilden att posta på sina sociala medier.

Jag är här för att berätta för er att om ni precis som jag går på powerwalk för att ta hand om er kropp och inte för att på sociala medier låtsas som att man tränar, så är olika hiking trails verkligen ett måste när ni besöker drömmarnas stad. De finns överallt. Den mest välkända är som sagt Runyon, därefter Griffith Park för där kan man hika upp till observatoriet och det är minst sagt magiskt. Med en utsikt över hela LA rusar lyckan genom kroppen. Iallafall för mig som älskar denna staden något otroligt.

Jag bor i Sherman Oaks och 10-15 minuter från mig ligger en jättefin hike, TreePeople som korsar Studio City och Beverly Hills. Det är min ”to go” hike för den är närmast och väldigt fin. En av mina nära tjejkompisar bor i Burbank så hikar jag med henne brukar det bli upp till Griffith Observatory. Jag bodde i Hollywood i ca ett och ett halvt år och då hikade jag Runyon 6-7 dagar i veckan, just för att det låg i mitt område och för att jag inte hade någon bil på den tiden. Kan inte fatta hur jag bodde i denna staden utan en bil! Älskar min Prius.

Hur som helst. Jag har en tendens att börja prata om annat, något ni märkt av kanske? Jag pratar mycket vilket leder till att jag gärna skriver mycket när jag väl börjar. Nu har jag alltså bestämt mig för att prova på lite andra hikes också. Häromdagen testade jag Temescal Trails som ligger i Pacific Palisades utmed Sunset Blvd, kommer skriva om den i ett annat inlägg. Den hike jag vill berätta om nu är Los Leones Canyon Trails. Hela rundan  är 10.3 miles vilket är ca 16.6 km. Tufft upp men verkligen värt utsikten. Har jag hört. Jag valde att hika den igår och som ni ser på bilderna så var det förmodligen den mest dimmiga dagen på hela året så när jag var på toppen såg jag inte ens ned på berget som jag precis promenerat upp. Typiskt mig. Men det kändes gött i benen när jag var klar och det var bara glada människor jag mötte på vägen! Som alltid. Flera söta små ödlor också. Så ja, trots att jag missade utsikten denna gången kan jag verkligen rekommendera denna hike till dig som ska besöka Los Angeles och vill testa något annat som inte är typiskt ”turistigt” men alltså något Los Angelos gärna gör. Här ser du havet när solen lyser som den oftast gör här. Hiken ligger i Pacific Palisades.