Musikelever med A touch of the 60´s

Tidigare år har det varit teman som Beatles, Bond och svenska hits. I år är det A touch of the 60’s. Treorna på estet musik på Per Brahegymnasiet gör alltid en musikal någon gång under våren.

– Vi bjuder på en fartfylld show med 60-talsklassiker i gammal och ny kostym, säger Magnus Hördegård lärare på Per Brahegymnasiet.

Från vänster Ellen Siverth på keyboard, Axel Fries på trummor, Philip Nizic på elgitarr, Jacob Nir på kontrabas och Isak Andersson på elgitarr.

Under våren repar eleverna två gånger i veckan. Lärarna jobbar parallellt med sångare och musiker sen sätts det ihop när de är redo. Samtidigt arbetar de med dans, kostym, scenografi, marknadsföring m.m. Två veckor innan premiären läggs all fokus på föreställningen. För att få en professionell musikal arbetar de väldigt intensivt under dessa två veckor. Utöver det som händer på scenen har de flera dagars ljud- och ljussättning.

Det är 60 elever som medverkar på scenen och fem ärare som hjälper till och coachar bakom scenen. Temat bestäms av lärarna. De utgår ifrån vad de tror att publiken vill höra och anpassar det till eleverna. Vissa år kan det finnas underlag till en hel orkester medan det andra år är väldigt många sångare.

Processen fram till konserten är en lång och väldigt tidskrävande väg men samtidigt är det väldigt roligt.

  • Det är jättekul och vi har väntat på detta hela gymnasietiden, säger Stina Albertsson elev på Per Brahegymnasiet.

Premiären är på Jönköpings Teater den 19/5 klockan 19.00. biljetter finns på www.jkpg.com/biljetter.

 

Axel Fries på trummor, Philip Nizic på elgitarr
Ellen Siverth på keyboard

Fanny Hinas

Newbs

Newbs är en nyhetskanal av ungdomar, för ungdomar. Vi är ett antal ungdomar från Per Brahegymnasiet som går sista året på Samhällsprogrammet med inriktning media.