Paleo chicken fried ”rice”

Något ni kanske inte vet om mig är att jag älskar att laga mat. Här i USA äter man ju de flesta måltider ute. När jag träffade Austin så lagade han mat kanske två dagar i veckan, allt annat åt han ute. Frukost, lunch och middagar. Det är så folk gör här. Inte bara i LA utan överallt i USA. I början kompromissade vi, därefter åt vi ute nästan hela tiden, sedan åt vi hemma ett tag, det har gått i omgångar men nu har vi ätit hemma den senaste månaden då jag ätit strikt paleo. Jag skulle kunna skriva en hel novell till er om hur ”life changing” och fantastiskt det är att leva enligt paleo, men jag skippar det tills vidare. Kommer lite info nedan.

För några dagar sedan lagade jag en rätt som jag inspirerats av från det kinesiska köket. ”Chicken fried rice” är något många älskar och äter här, även vi. Bara för att jag äter enligt paleo så ska ju det givetvis inte betyda att jag inte kan äta de rätter jag älskar. Så är vi sugna på något speciellt gör jag ”om” rätten för att passa paleo. Oftast följer jag inga recept utan lagar det på det sättet som jag vet att vi tycker om, med de grönsaker vi gillar och som påminner om rätten i fråga.

Jag vill gärna inspirera folk till att leva ett sundare liv. Paleo förändrar en. De tre senaste åren har jag levt 70-80% paleo och 20-30% ”vanlig kost”, men ibland väljer jag att köra strikt paleo i en månad vilket jag gjort den senaste månaden. Jag får bättre hy, bättre sömn, mer energi då jag sover bättre (har alltid haft problem med sömnen), jag känner mig aldrig svullen. Listan kan göras lång. Men det viktigaste med paleo och anledningen till att jag valt att inkludera det så mycket i min vardag är alla förmåner med vad det gör med våran insida och att det faktiskt kan bota sjukdomar. Nu är jag ingen läkare eller sköterska men jag har utbildat mig själv i ämnet under 3.5 års tid så jag kan en hel del om det. Det stärker immunförsvaret, har botat många människor i Sverige med IBS, det är bevisat att det botat många kroniska sjukdomar. Det är säkert! Paleo är god, ekologisk, ”ren” mat.

Jag vill dela med mig av mitt recept jag kom på för denna rätten, förhoppningsvis är det någon som lagar rätten och blir nyfiken på mer om vad paleo är.

Chicken fried rice – innan ni börjar tillaga rätten vill jag tillägga att jag lagar min mat på en gasspis, så tider kan variera från min till din spis!

Till ”riset”:
1 blomkålshuvud
2 dl ärtor
1.5 dl hackade morötter
1.5 dl hackad röd paprika
Hackad vitlök (efter smak)
2 ägg
Salt
Peppar
Red Chili Flakes

Till kycklingen:
3 kycklingbröstfileer
Salt
Peppar

Gör så här:
1. Skölj kycklingfileerna, lägg dom därefter i en stekpanna med hög kant, fyll med vatten så det täcker kycklingen, starta på medium värme.
2. Skär upp blomkålshuvudet och lägg i en matberedare, pulsera till du har önskad storlek på ditt blomkålsris.
3. Häll kokosolja i en stekpanna, tillsätt morötterna och paprikan. Stek på låg värme till de börjar mjukna, ca 6-7 minuter. Tillsätt ärtorna. Lägg till den hackade vitlöken och låt stekas i ett par minuter.
4. När vattnet till kycklingen börjat koka, sänk värmen något och låt sjuda tills kycklingen inte längre är rosa. På min spis tar detta ca 15 minuter.
5. Tillsätt blomkålsriset, rör om i ett par minuter. Skjut allt åt sidan så det blir ett ”hål” i mitten, tillsätt äggen i mitten och rör om. När äggen är en röra är det dags att blanda ihop äggen med resten av ingredienserna. Låt stå på låg värme.
6. När kycklingen är klar lägger du den på en tallrik och strimlar den med hjälp av två gafflar.
7. Servera blomkålsris och kyckling tillsammans med limejuice.