Siri

”The Wonderlanders” pratar om sociala medier och Siri håller fullständigt med om att det tagit över.

Beroendet av mobiler och sociala medier över lag är ju det vi vill få fram mycket av i vår show. Hur det tar över mer och mer. Karaktärerna i Wonderland tycker mycket om möjligheten att besöka Red Pill Wonderland och bara ”koppla ifrån” ibland, även om det betyder att folk blir arga att de inte svarar på deras sms med en gång. Jag tror absolut att det är nyttigt att vara ifrån sociala medier ibland. Komma ikapp med verkligheten. Tänk när vi var små, då cyklade vi till varandra och ringde på ytterdörren och frågade om våra vänner ville leka. Leka betydde att cykla, spela fotboll, hänga i lekparken, åka pulka. Ja utomhusaktiviteter. Nu sitter alla som fastklistrade framför deras datorer och iPads. Så vi tar upp ett viktigt ämne i showen och vi hoppas såklart att det kommer fram.

En restaurang i Philadelphia har nu börjat erbjuda deras gäster 10% rabatt på hela notan om de avnjuter middagen helt utan deras mobiltelefoner. Häftigt att uppmuntra ”human connection” så, tycker jag!

Självklart förstår vi hur viktigt det kan vara i många yrken med dator och internet, men nu är det sociala medier som vi menar främst, och då när det används för att ödsla tid istället för att ”göra” saker.

Vad tyckte ni om avsnitt 4? Vi har fått bra respons och vår regissör har även fått mail av en reporter. Ett fan av showen har gjort ett litet klipp och det gör oss såklart väldigt glada! VI jobbar stenhårt med Wonderland och är så tacksamma för er som visar uppskattning!

Nu ska jag iväg för första rehearsal av avsnitt 5! Siri har mycket för sig som vanligt!