Spännande och se sossarna gnälla!

Fan vad trevligt och hitta inspiration på hemmaplan så att säga. Jag är som är moderat in i blodet finner det trevligt eller högst otrevligt, kan inte bestämma mig – att vi har några skarpa representanter från Socialdemokraterna här på bloggen. Allas åsikter ska ju få finnas, så jag vänjer mig helt enkelt.

Det bästa med att bara vara snubbe är att det inte krävs så mycket PK i sitt sätt att uttrycka sig på. För mig spelar det helt enkelt ingen roll, jag korrar inte ens det jag skriver, hoppas det faller ut bra.

Det är lite synd att inte få ge ut denna s.k replik i ljudformat. Jag har mycket att säga om skyll-på-andra mentaliteten, eller ja skyll-på-kapitalet som det är i detta fallet.

Peter Persson: Skottpengar på spargrisen!

http://jkpgblogg.se/peter-persson-skottpengar-pa-spargrisen/

För er som inte orkar läsa något överhuvudtaget så säger han i princip : bankerna tar våra pengar och vi kan inte göra något åt det, det var bättre förr.

Om jag ens ska börja vad jag tycker om tyckande att saker var bättre förr så blir det en novell på 200 sidor.

När bankerna tar våra pengar och det kostar att spara slantar, vad har vi då att arbeta med? Räntan är lägre än någonsin, alla vettiga som inte belånat sig upp till öronen kan blåsa banken på billiga pengar. Den som på riktit tagit tag i sin sparande har full koll på att börsen dessutom har vänt och är i en BULL- trend. För den som inte vet vad det innebär så går det rätt bra för världens ekonomi just nu. Den som var smart och köpte bostad eller investerade i fastigheter för några år sedan kan idag långa ett par 100 lakan för några ynka hundralappars avgift i månaden. Den som ser framåt och faktiskt vill göra något vettigt med sin ekonomi har kanske redan förstått att dom pengarna mycket fort drar in mer än vad avgiften är att få låna dom.

Jag tycker det nästan är helsjukt att man ska få ränta på pengar som ligger i en hög. Det ni gör är ju att låta banken låna era pengar och själva leka med investeringar. Investera själv istället!

Kapitalet och den smarta sitter i samma båt, använd förutsättningarna som finns. Då slipper du skjuta din spargris som du säkert ändå aldrig brytt dig om. Skyll på bankerna, jag tackar bankerna för mitt lån på 200 000:- som kostar mig 700:- i månaden – dom pengarna göra jag med minimal insats till några tusen i månaden.

Tack för mig, köp inte HM förräns den har vänt och är över 270:- typ. Ingen aktie är billig när den är på väg utför. Det allvarligaste brottet är att vara okunnig och inte sätta sig in i saker som har stor impakt på sitt liv – dvs ekonomi.

Just ja, med sagt är det några få saker man alltid kan lita på när det gäller människor.

1. Alla är lata av naturen.