Spring Inspirations modellcasting 2017

Spring Inspiration 2017 närmar sig med stormsteg. Idag är det exakt 8 veckor, 56 dagar och 1344 timmar kvar till den stora dagen, och vi är alla förväntansfulla.

Men, för att arrangera en modeshow med 800 gäster, och en hel del kläder som ska visas upp, krävs det modeller som kan bära upp kläderna på bästa möjliga sätt. Spring Inspirations team för 2017 har valt att lägga fokus på mångfald bland modellerna och har därmed uppmuntrat alla att söka modelluppdraget, oavsett storlek och längd. Detta visade sig tydligt på Modellcastingen som ägde rum på Spira.

Castingen anordnades tisdagen 31/1 mellan 15:00-21:00 på Kulturhuset Spira. Modellerna blev välkomnade av sponsorteamet i entrén, följt av marketingteamet som hjälpte till vid informations- och storleksstationen.

Det tydligt under kvällens gång att de som sökte till modell uppskattade att måtten som togs på modellerna på plats endast var till för informativa ändamål, och det fanns inga krav på att vara en speciell klädstorlek. Det var anmärkningsvärt att det bidrog till en god stämning och atmosfär på Spira vilket med stor sannolikhet höjde modellernas självförtroende ett snäpp. Allt som krävdes från modellernas sida var att vara sig själva, och att ha riktigt roligt!

Innan det var dags för modellerna att inta caféscenen 9 stycken i taget, så fyllde nervositet och förväntansfullhet luften på Spira denna kväll. Snart var det äntligen var dags för modellerna att äntra dörren till caféscenen och visa upp den bästa versionen av sig själva. Juryn representerades av modellteamet i Spring Inspiration samt två agenter från modellagenturen MIKAs, som med sin kunskap och expertis gjorde en bedömning på modellernas karaktärer och gångstil. Det var tydligt att juryn uppmuntrade alla modeller under kvällens gång att ha kul under tiden, och det verkade som att majoriteten njöt av stunden på scen.

Ljudet av de sista klackarna mot trägolvet och ljudet av kameran som smattrade när de sista porträttbilderna av modellerna togs avslutade modellcastingen för år 2017. När klockan slog ungefär 21:15, hade 149 stycken personer som sökte modelluppdragen lämnat Spira för denna gången.

Årets modeller som kommer att inta catwalken på Kuturhuset Spira den 7:e April.