Stark som en björn, snabb som en örn

Idag stod det bänk, mark och knäböj på schemat. Jag tränar på Jönköpings Styrkelyftarklubb, oftast tillsammans med min sambo och tillika coach Fredrik och det är verkligen det bästa klimatet jag vet att träna i. Den råa lokalen, svettlukten, musiken och alla de tips och pepp man får gör träningen så mycket lättar och roligare.  Alla är där med samma mål, att lyfta så jäkla tungt som möjligt!

Amerikansk fotboll är en sport där ca 50% av träningen består av gym. Det är viktigt att vara stark och explosiv för att kunna prestera på planen och det är samtidigt viktigt att ha en tränad kropp för att inte skada sig. Kroppen får ta en hel del stryk och har du inte muskler som kan ta en smäll eller knän som klarar tuffa vridmoment så kommer du ovillkorligen skada dig ganska fort.

Min träning växlar mellan styrkelyft (bänk, knäböj och marklyft) och funktionell träning med sprint, hopp och belastningar i olika lägen för att stärka upp knän och leder. Jag satsar hårt på min träning och lägger många timmar i veckan på gymmet för att uppnå de mål jag satt upp. Att vara starkare än sin motståndare är den bästa känslan och belöningen man kan få för allt slit på gymmet.

Imorgon är det dags för fotbollsträning igen!