Tough kids!

Utöver att spela i Spartans damlag så coachar jag även U13-laget. Det är så fantastiskt roligt att coacha barn och ungdomar och få se dem lära sig och utvecklas både sportsligt och som individer. Amerikansk fotboll är en tuff sport även på den yngre nivån och när spelarna märker att de vågar och klarar mer än de tidigare trott så kan man se hur deras självförtroende växer.

Att coacha barn är väldigt annorlunda mot att coacha vuxna och man måste göra varje övning till en lek. På bilden ovanför kör vi en explosivitetsövning samtidigt som spelarna måste tänka snabbt, en variant av luffarschack i lag där det gäller att vara snabb iväg och placera sin boll på rätt ställe före det andra laget. En bra övning att köra när det är för kallt för att stå still.

Jag har också med mig Alicia Morales som coach i U13, som annars också spelar med mig på offensiva linjen i damlaget. Alicias starka sida som coach är att hon har en ängels tålamod och en sprudlande personlighet som lätt smittar av sig när barnen börjar tappa orken. Jag är den mer strikta coachen som vill ha ordning på träningarna och sköter planeringen så vi kompletterar varandra väldigt bra.

Vi hoppas nu att fler barn och unga ska få upp ögonen för sporten så vi kan bli ett fullt lag och börja spela matcher. Så kom gärna ner och kör med oss!

GO SPARTANS!!!